Kamis, 24 Desember 2015

Begini Cara Upgrade Os Android Ke Lolipop, Jelly Bean/ Kitkat

Bagaimana untuk upgrade Android Os untuk sebuah Jeli kacang/Kitkat, Lollipops. Maklumat terkini mengenai 2015 kita akan Hidangkan masa khusus akan menganalisis tutorial dan bagaimana untuk mengemaskini android OS untuk yang baru OS versi/terbaru mudah cepat dan selamat tanpa anda perlu melakukan sebarang akar/kerisauan HP anda akan mempunyai ralat/kerosakan.

Tip-Tip berkaitan helah pada bagaimana android OS yang upgrade ke versi kemudian/tinggi, sebagai pengguna telefon pintar dengan android OS, sudah tentu kita agak biasa dengan pelbagai OS yang kita gunakan. Bermula dari OS Froyo yang kemudian muncul roti halia, selepas ia tidak lagi versi IE Ice Cream sandwich yang lebih sempurna. Ternyata bahawa android bukanlah inovasi sana habis, mereka terus untuk membuat penambahbaikan dan tapisan. Namun keghairahan masyarakat habis dengan Ice Cream Sandwich, Jeli kacang kitkat kini muncul dan juga dalam lollipops.

Malah, OS Tempahan adalah kitkat android, yang digadang-gadang mempunyai pelbagai ciri-ciri panji yang lebih sempurna daripada versi terdahulu android OS. Dan tidak tidak perlindungan yang kemungkinan lagi sekali dalam android OS kitkan mula mengedarkan dalam pasaran di sana akan lebih terkini OS android yang dibangunkan 
 
Ini adalah kelebihan Android OS, pengguna tidak perlu bergelut dalam kemas kini perisian terbaru. Seperti yang kita tahu, kebanyakan telefon bimbit dengan sistem operasi lain akan mempunyai langkah-langkah yang berbeza dalam kemas kini perisian, namun hal ini tidak berlaku pada android. Di samping itu, pelbagai risiko semasa kemas kini perisian terbaru adalah juga agak kecil jika kita Bandingkan ke telefon bimbit dengan sistem operasi selain android. Kerana itulah cara android OS taraf kepada versi/terrbaru kemudian adalah amat mudah untuk dilakukan. Jika telefon pintar anda masih menggunakan versi lama Android dan ingin mengubahnya kepada versi Jeli kacang atau Kitkat, kemudian anda lakukan kemas kini dengan mudah.
 

Bagaimana untuk Upgrade OS Android yang rasmi kepada versi terkini:


1. langkah-langkah yang boleh anda lakukan iaitu dengan pergi ke menu seting pada telefon pintar anda.

2. selepas menu tetapan dibuka, buka satu menu tentang peranti yang terletak di bahagian bawah sendiri.

3. selepas membuka peranti tentang menu, pilih menu bahagian atas iaitu kemas. Jika ada pilihan perisian terkini, maka akan ada arahan untuk melaksanakan pengemaskinian perisian anda. Mengarahkan pengesahan kursus anda untuk kemas kini dan tunggu beberapa minit sementara proses kemas kini OS android mengambil tempat.

4. tetapi jika anda mempunyai perisian terkini, maka anda tidak perlu lakukan kemas kini perisian.

Cadangan dari kami, sila pastikan bateri anda menjadi penuh atau telefon pintar anda dalam keadaan dalam pengecas apabila menaik taraf untuk versi terbaru android OS. Dan menggunakan rangkaian perlahan (minimum 3 g) atau anda juga boleh mengambil kesempatan daripada internet melalui rangkaian wifi yang ada sekeliling rumah anda. Ini adalah untuk mengelakkan risiko rangkaian putus/berhenti di tengah jalan apabila anda melakukan update. Anda juga boleh membuat anda sendiri dengan melakukan prosedur menaik taraf perisian rooting pada peranti anda, tetapi kaedah ini tidak disyorkan diberi pelbagai risiko yang dihadapi, seperti peranti yang terdedah kepada serangan virus. Semua ini dan mudah-mudahan tulisan yang berguna dari kami mengenai bagaimana android OS menaik taraf untuk ICS Jeli kacang/Kitkat/Lollipop.
Sumber:

Bagaimana untuk meng-upgrade upgrade android, android, bagaimana untuk meng-upgrade ke android, cara untuk upgrade android os, android os, menaik taraf cara bagaimana untuk mengemaskini os android, android, bagaimana untuk memperbaiki dan meningkatkan versi android, android, bagaimana untuk meng-upgrade nak upgred android os
 

Begini Cara Upgrade Os Android Ke Lolipop, Jelly Bean/ Kitkat Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Rifan Asri

0 komentar:

Posting Komentar