Rabu, 09 November 2016

Keburukan dan kelebihan Android OS Lollipop 5.0

Kewujudan Android OS sedang memang telah menjadi satu trend baru dalam industri telefon pintar, ia tidak dapat lari dengan keunikan dan kelebihan yang banyak ada OS. Sehingga kini bukan sahaja telefon bimbit yang mampu untuk mempunyai OS Android ini, tablet, televisyen dan juga perangkar wearlabel atau banyak juga smartwatch sama ada menggunakan OS Android yang satu ini.

Dan tempahan internet terbesar King Google mengumumkan Android OS hebat teranyarnya yng memberi label android L yang panjangnya Android Lollipop. Tetapi untuk mendapatkan untuk mengetahui lebih lanjut tentang kelebihan Android OS Lollipop satu ini, mungkin anda perlu terlebih dahulu memahami sejarah kewujudan OS ini.

Sebelum ini, salah satu pekerja google saeorang iaitu Giovanni Calabrese adalah sebuah berhala Nabu Perekabentuk android yang sedia ada di dalam bangunan googleplex, mengumumkan bahawa OS android yang terbaru dalam L ini bermakna likuoris menjadi desas-desus bahawa pansa sangat di alam industri telefon pintar hari ini.
Iklan

Walau bagaimanapun, selepas pelancaran rasmi pada June Google secara rasminya memberi tempoh L pada OS yang terbaru sebagai Lollipop yang. Dan tidak ramai tahu bahawa ia ternyata bahawa kelebihan Android OS Lollipop satu ini adalah sangat banyak jika kita bandingkan dengan versi sebelumnya OS android.

Baik bagi dalam peluang yang baik buat masa ini membolehkan kami untuk memberikan komen tentang kelemahan dan kelebihan Android OS Lollipop yang kita akan mengkaji semula untuk anda semua di bawah. Jadi untuk anda yang ingin memahami lebh tentang perkara ini Tempahan OS sila lihat penerangan di bawah.
Android di sendiri banyak kalaim Lollipop adalah sebuah OS yang mempunyai banyak perubahan besar yang berlaku dari sejarah sistem operasi android yang wujud semalam. Pengganti dan suksesor dari Android OS Kitkat sudah banyak dalam kegunaan pelbagai telefon pintar yang bermula dari kelas yang lebih rendah untuk berkulitas telefon pintar memang sentiasa mendapat perhatian yang sangat banyak pengguna setia Android.

Kekurangan dan Kelebihan OS Android Lollipop 5.0


Tidak mahu membut Android OS jgua Lollipop ini perlu kesaamaan banyak orang yang disayangi oleh masyarakat luas dengan membawa banyak perubahan dari versi sebelumnya dengan membentangkan jumlah perubahan dan juga ciri-ciri baru di dalamnya. Dengan itu dalam Majlis ini, kami akan memberi penelasan tentang apa loliipop lebihan android os 5.0 satu ini.

1. antaramuka pengguna
Android adalah peranti mudah alih yang mempunyai antara muka pengguna atau memaparkan menarikdan sangat bersemuka yang berbeza daripada semua telefon pintar kini yang banyak akan menjadikan penggunanya lebih gembira dalam operasi androdi telefon mudah alih. Dan salah satu yang paling nyata daripada OS Lillipop Android yang satu ini bersemuka.
Iklan

Di mana pada sistem operasi ini Tempahan google android lollipop ini dengan konsep reka-bentuk material yang merupakan satu konsep yang mengilhamkan rupa flast yang direka khas dan minmalis kertas dan dakwat menambah animasi baru dengan penampilan ini versi andrid akan menjadi lebih moden, sudah tentu sentiasa mengikuti perkembangan teknologi hari ini.

2. ciri-ciri Runtime SENI

Perubahan lain yang mungkin dapat dilihat oleh penggunay adalah sebuah ciri SENI Runtime telah menggantikan Dalvik terbatal pada awal versi OS android. Dan dan bapa saya belajar mungkin tidak lagi memahami perbezaan dalvik runtime dan seni yang kami akan Terangkan dalam bawh ini.

Dalvik adalah satu ciri yang didapati dalam versi android os yang di just-in-time dengan menggunakan aplikasi dalam kompilasi kod ketika sedang dalam perjalanan yang terdahulu. Sebaliknya SENI Runtime adalah konsep ke hadapan-Of-Time proses kompilasi di mana kod permohonan dibuat akdalah apabila proses pemasangan apliasi.

Tetapi ia semua membuat proses pemasangan aplikasi akan lebih banyak memakan masa dan jgua akan mengambil ruang atau kapasiti memori yang cukup besar. Nmaun segalanya akan menjadikan prestasi apliaksi yang sedikit lebih prestasi dan mempuni sangat.

3. projek Volta

Ketiga, kelebihan lollipop android os ini terkandung dalam tanamka projek volta pada os sebagai satu ini, di mana ciri-ciri projek volta lollipop ini android 5.0 ini mampu memnghemat hayat bateri dayat kepada kira-kira 30% jika dibandingkan dengan lain-lain OS Android anda sudah rasa pasti.

Demikain selepas pembebasan os android pada lollipop saya hiw Google ini mampu untuk menjawab khabar angin yang mengatakan bahawa memagn telefon android mempunyai keperluan untuk bateri yang penggunaan yang terlalu mahal ketika sedang digunakan.

4. menyokong 64 bit senibina

Dengan teknologi seiringng pendahuluan yang semakin pesat pada masa ini, sememangnya menghariskan Tempahan Syarikat walaupun internet gergasi kini iaitu google haris sedar bahawa kemajuan teknologi supaya dengan pelancaran OS Android pada tuntutan banyak dalam lolliop ini mempunyai kelebihan google juga menerapkan ciri-ciri yang menyokong seni bina 64 bit pada os yang terbaru.

Dan dengan kehadiran lollipop androdi lebihan os yang satu ini, kini peranti telefon pintar android sudah boleh mempunyai 4 GB RAM yang sudah tentu akan menjadikan prestasi telefon akan mempuni lebih banyak. Tetapi sebelum kewujudan ini semuanya hanya android metok perangkan dalam 3 GB RAM sahaja.

5. Keselamatan

Android Lollipop 5.0 sendiri di Tunjukkan oleh menggunakan penyulitan automatik yang akan membantu melindungi data-dataa penting pada telefon anda sekiranya sesuatu yang tidak di inginkan atau hilang. Dengan Linux SE atas semua permohonan sedia ada, bermakna perlindungan yang lebih baik akan Keselamatan dan juga rintangan jugaakan perisian berniat jahat yang lebih baik.
6. kewujudan Bahasa baru 15
 
Dalam Bahasa android memang adalah kunci utama dalam diri kita boleh menjalankan telefon berasaskan android untuk menggunakan ponselkita. Dan lebihan android os baru lollipop tersdianya 15 Bahasa baru yang anda boleh menikmati.

Dan Bahasa ke15 Basque, Bengali, Burma, Cina (Hong Kong), Galicia, Iceland, Kannada, Kyrgyzstan, Macedonia, Malayalam, Marathi, Tamil, Sinhala yang terkenal tidak, Nepal dan Telugu. "Jadi secara keseluruhan mempunyai Lollipop 5.0 OS Android ke 68 Bahasa.

Baik sekurang-kurangnya kita boleh menyimpulkan bahawa terdapat 6 lollipop android os kebaikan yang menjadikannya lebih sempurna berbanding sebelumnya os. Dan di pelancaran lollipop Android OS pertama masa yang dapat android os ini adalah Nexus 9 iaitu Kolam Renang keluaran terbaru tablet google HTC menggandengan dengan.

Nmaun untuk sekarang hampir seua telefon pintar dan tablet menghoskan google android os sudah ditemui lollipop. Jadi maklumat terkini yang kita boleh samapikan untuk semua, boleh infomrasi tentang masalah tersebut dan kelebihan Lollipop OS Android di atas boleh menjadi rujukan yang baik untuk anda semua.

Keburukan dan kelebihan Android OS Lollipop 5.0 Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Rifan Asri

0 komentar:

Posting Komentar