Rabu, 09 November 2016

Bagaimana untuk meningkatkan prestasi Android yang ia melambatkan

Bagi penggemar sudah tentu android akan sentiasa mahu setiap telefon android CPU telah sentiasa mempunyai perfrma cantik mempuni ngelag tempoh kewujudan begitu mudah atau lemot. Tetapi walaupun rawat yang baik setiap hari, android akan memberikan prestasi yang terus menolak tanpa kita walaupun mengetahui.

Kerana ia adalah idea yang baik untuk mempunyai setiap peranti android sama ada ianya sebuah tablet atau telefon pintar rutin sebaiknaya-rutinlah perlu cek kepada prestasi peranti melayani terserbut. Baik yang sudah tentu terdapat cara-cara untuk meningkatkan perrfomra android yang kita boleh gunakan dalam setiap daripada kita mahu agar kita sentiasa berada dalam keadaan prestasi dan mempuni android.

Salah seorang daripada mereka adalah set semula set semula peranti android. Tetapi helah seperti ini mungkin akan menjadi banyak mengambil masa yang agak lama kerana selain meresetnya yang kami ada untuk membuat sandaran data anda mula-mula anda mempunyai andro anda. Apa permohonan yang anda telah memasang pasti akan hilang dan masa mbuatuhkan anda sekali lagi untuk memasangnya.


Tetapi di belakang kekurangan helah satu ini terdapat kelebihan yang anda boleh mendapatkan prestasi IE akan kembali seperti sebelum sedia kala atau sebagai telefon bimbit baru beluma nda guna sama sekali. Tetapi seberarnya juga ada banyak tips dan teknik yang boleh anda gunakan atau cara yang lebih mudah lagi dalam membuat prestasi telefon mudah alih atau tablet aandroid anda boleh mendapatkan semula dari prestasi perlahan.

Baik untuk dalam kesempatan ini baik dari tabdroid.com kami mahu diserahkan Petua dan cara bagaimana untuk meningkatkan prestasi Android yang anda mempunyai bahawa ia sememangnya semakin digunakan apabila perlahan, terutamanya dengan spesifikasi yang cukup rendah telefon pintar yang anda mempunyai, jadi sila lihat Ulasan tempahan kami bagaimana untuk meningkatkan prestasi Android yang kami akan samapikan di bawah.
 

1.; Set semula atau set semula


Seperti kami katakan di atas mengenai bagaimana untuk meningkatkan prestasi api hasil tangkapan agak android memeng dengan cara ini, tetapi ini adalah salah satu daripada helah yang boleh dikatakan juga sebagai seteah muktamad dalam semua tips helah yang anda tahu sudah selesai tetapi prestasi adalah masih lambat. Ya tetapi kembali semula dengan menggunakan tipu helah ini anda akan memerlukan sandaran untuk data pertama anda mungkin tidak dalam keinginan.
Iklan

Dan salah satu daripada perkara-perkara yang sering membuat telefon bimbit anda semakin lemot permohonan banyakany yang dipasang pada telefon anda, kerana itulah di mana android os yang memerlukan banyak memori mengistal setiap aplikasi atau permainan ini. Jadi ada anggaran yang baik terlebih dahulu sebelum masing-masing akan meninstal aplikasi yang anda mahu mengelakkan membuat anda merasa telefon perlahan.

Dan kaitan reset set ada beberapa cara yang anda boleh mula-mula pergi ke dalam seting/seting kemudian untuk sandaran dan mengeset semula dan memegang data kilang Pilih set semula selepas yang hanya ikut arahan pada telefon anda, kemudian ia akan secara automatik set semula dirinya ke telefon mudah alih anda. Kedua-duanya menggunakan cara kemasukan CWM/TWRP untuk melakukannya dengan CWM/TWRP kemudian pilih padam data data/pengguna dan cache padam dan but semula.
 

2. kemas kini perisian (perisian) untuk Android anda


Hujung kedua adalah untuk melakukan update atau menikan perisian versi Android yang anda gunakan. Ini sudah tentu akan membuat prestasi anda posnel akan meningkat secara automatik seolah-olah Kemaskini perisian perangkan adalah satu perkara yang diwajibkan jika anda mahu untuk mningkatan prestasi posnel anda

Bagaimana untuk meningkatkan prestasi Android yang ia melambatkan Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Rifan Asri

0 komentar:

Posting Komentar