Kamis, 24 Desember 2015

Cara menyembunyikan aplikasi dan permainan fail (gambar, video, lagu, sms dokumen) dalam semua hp android

Bagaimana untuk menyembunyikan aplikasi dan permainan fail (gambar, video, lagu, sms dokumen) dalam semua hp android, ianya sama ada samsung, sony, Azim, xiaomi, evercross, asus zenfone, nokia, serta lain-lain telefon pintar android tanpa permohonan dan boleh juga menggunakan aplikasi tanpa akar. Adakah gambar yang tersembunyi atau sembunyikan aplikasi sesungguhnya kadang-kadang diperlukan oleh pengguna Android untuk mengekalkan privasi daripada pengguna lain yang meminjam smarpthone. Dengan menyembunyikan fail/aplikasi pada telefon pintar, kita fail privasi kami akan lebih sedar dan juga kita tidak perlu takut kehilangan fail-fail tersebut.

Terdapat beberapa cara yang mudah dan mudah untuk menyembunyikan fail/aplikasi pada android. Cara pertama adalah dengan menggunakan bantuan android apps disediakan di kedai Google, bagaimana untuk bermain kedua hanya dengan melakukan beberapa fail seting melalui seting pada telefon pintar anda android. Kaedah kedua untuk menyembunyikan fail pada telefon android sememangnya boleh dilakukan dengan mudah dengan anda yang pemulapun. Hanya dengan melakukan sedikit suasana, maka anda boleh mendapatkan fail sulit dari tangan yang tidak bertanggungjawab. Biar saya tidak terlalu panjang, sila lihat kajian semula penuh bagaimana untuk menyembunyikan fail/aplikasi di dalam hp android.

1. Bagaimana untuk menyembunyikan permohonan pada Android/fail (gambar, video, dokumen) tanpa aplikasi

A. Bagaimana untuk menyembunyikan permohonan/fail dalam hp android tanpa permohonan ini sebenarnya amat mudah untuk dilakukan. Anda hanya perlu Buka satu menu/aplikasi "FILE MANAGER" pada telefon pintar anda android. Bersebelahan dengan menyembunyikan fail gambar, video dan dokumen, anda boleh melakukan "Namakan semula" dalam nama fail dengan menambah titik (.) di hadapan nama fail yang anda mahu untuk menyembunyikan. Andaikan anda mempunyai fail yang dipanggil gambar. JPG dan Mp4 Video juga. Untuk menyembunyikan fail, anda hanya boleh melakukan "Namakan semula" dan memberikan awalan dot di hadapan fail itu, supaya ia berlaku. Gambar. JPG dan. Video. MP4. Secara automatik semua fail atau FOLDER yang awda menamakan semula awalan oleh bahawa titik tidak akan dibaca oleh "Galeri" serta aplikasi multimedia lain android, kecuali "FILE MANAGER". Fail tidak hilang, tetapi hanya boleh dicapai melalui pengurus fail dengan menukar namanya kembali dengan mengeluarkan koma itu.

B. Bagaimana untuk mudah menyembunyikan diandroid aplikasi/fail yang kedua juga adalah sangat mudah. Mula-mula Sila buka "FILE MANAGER" pada telefon pintar anda. Seterusnya anda hanya mencipta folder baru dengan awalan contoh titik (percuma). Nyoba, kemudian Sila mengalih fail (potong) yang anda mahu tersembunyi ke dalam folder dengan nama. Nyoba. Secara automatik semua fail di dalamnya akan terhidden dan anda boleh mencapainya lagi melalui "FILE MANAGER".
 
2. Bagaimana untuk menyembunyikan permohonan/fail dalam menggunakan Android aplikasi Sembunyikan ia Pro

Jika anda sedang mencari untuk suatu aplikasi untuk menyembunyikan fail imej, video, lagu-lagu/dokumen diandroid yang percuma, permohonan adalah Sembunyikan ia Pro adalah sesuai untuk anda untuk digunakan. Permohonan bahawa anda boleh memuat turun melalui Google Play kedai ini boleh jadi sangat berguna untuk menyembunyikan fail privasi anda, sama ada dalam bentuk foto, video, dokumen, dan lain-lain. Anda hanya memuat turun dan memasang aplikasi telefon pintar anda android.

Tidak begitu mudah untuk melakukan helah tips bagaimana untuk menyembunyikan fail/aplikasi dalam hp android? Sila cuba diri anda dengan menggunakan telefon pintar anda setiap, dan jika terdapat sebarang soalan mengenai helah tersembunyi fail/app di android, sila hubungi kami melalui e-mel yang anda ada. Sebaik sahaja pasukan kami akan cuba menjawab soalan anda. Semua ini dan mudah-mudahan berguna!

Cara menyembunyikan aplikasi dan permainan fail (gambar, video, lagu, sms dokumen) dalam semua hp android Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Rifan Asri

0 komentar:

Posting Komentar